Consiliul Local Oradea s-a reunit joia trecută în ședință „de îndată” pentru a aproba în mod oficial proiectul de reabilitare a Liceului Teoretic German Friedrich Schiller pe bani europeni.

Neoficial, motivul întâlnirii l-a constituit, însă, conform raportului care justifica caracterul de urgență al materialelor, modificarea organigramei Primăriei și a Direcției de Asistență Socială Oradea, „luând în considerare prevederile proiectului OUG privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice”.

Consiliul Local a făcut 12 modificări în aparatul bugetar al orașului, transformând unele funcții în consilier superior, care pot fi transferate, și mutând birouri dintr-o subordine în alta.

Măsura este menită să salveze mai multe posturi de șefi de serviciu care aveau sub ei mai puțin de 10 angajați și riscau să fie desființate.

Altfel spus, liberalii orădeni sunt unanim de acord cu reducerea șefimii din aparatul birocratic, conform proiectelor Guvernului... dar să li se aplice altora.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!