Cinci pompieri militari bihoreni au fost omagiaţi, miercuri, de şefii şi colegii lor pentru că de-a lungul anului 2019, aflaţi la muncă sau în timpul liber, au salvat vieţile a doi copii şi trei adulţi, în situaţii deosebite.

Într-un cadru festiv, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, colonelul Sorin Caba a reamintit cazurile în care cei cinci s-au remarcat mai mult decât în alte misiuni, iar apoi le-a înmânat  distincţiile militare şi diplomele.

Plutonier adjutant Gheorghe Bokucz (conducător autospeciale şi paramedic în cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri) şi plutonier major Ciprian Petruţ (comandant de echipaj şi conducător autospeciale în cadrul Staţiei de Pompieri Săcueni) au primit diplome de mulţumire. Bokucz a ajutat o femeie încarcerată în urma unui accident rutier, iar Petruţ un copil de doi ani.

Plutonier adjutant Călin Negruţ Nai Suciu (comandant de echipaj în cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd) a primit emblema de merit "Acţiuni Umanitare", clasa a II-a, pentru că, de asemenea, în timpul liber a salvat o femeie aflată în stop cardio-respirator, iar plutonier major Adrian Pupăză (pompier militar în cadrul Detaşamentului 1 Oradea) a primit placheta onorifică a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că, pe 9 noiembrie, împreună cu doctorul Dacian Juca, a salvat viaţa unei fetiţe în vârstă de 7 zile.

Cel de-al cincilea pompier recompensat este plutonier major Bogdan Boitor, subofiţer operativ în cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita, care a fost înaintat în gradul de plutonier adjutant, drept recompensă pentru că în vară, când era în timpul liber, a salvat un bărbat, victimă a unui accident rutier produs în satul Chiribiş.