Doi pompieri din Bihor mobilizați între 1 și 6 iulie în misiune la Siret, pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina, au intervenit prompt într-o altă operațiune de salvare.

Potrivit unei informări transmise de ISU Bihor, sâmbătă dimineață, după prima tură de serviciu în vamă, cei doi – Petrică Faca și Dan Frenț – se aflau pe terasa pensiunii din Rădăuți unde sunt cazați, când la circa 200 de metri distanță s-a petrecut un grav accident rutier petrecut între o mașină și o motocicletă, conducătorul acesteia din urmă fiind serios rănit.  

„Deplasându-se de urgență la locul accidentului, cei doi pompieri bihoreni au procedat rapid la evaluarea victimei care agoniza pe șosea, la oprirea hemoragiei pe care tânărul o prezenta la nivelul capului, în zona occipitală și la acordarea celorlalte îngrijiri care se impuneau, victima suferind multiple traumatisme”, a declarat mr. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

După sosirea colegilor pompieri din cadrul subunității din Rădăuți și a echipajului Serviciului de Ambulanță Județean, Petrică și Dan au continuat, împreună cu aceștia, să-i acorde victimei îngrijirile necesare, tânărul fiind transportat ulterior, în stare stabilă, la spital.

„Petrică și Dan demonstrează, încă o dată, că misiunea pompierilor militari nu se oprește la încheierea turelor de serviciu, ci continuă oricând și oriunde e nevoie de ei”, a mai transmis Roșca.

Plt. adj. Faca Petrică și plt. maj. Frenț Dan au fiecare 39 de ani, din care ultimii 15 și i-au dedicat protejării și salvării semenilor, Petrică fiind comandant de echipaj în cadrul Secției de Pompieri Beiuș, iar Dan subofițer operativ principal la aceeași subunitate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!