Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, care a avut loc săptămâna trecută la Oradea, şi-a stabilit campionii.

Salvatorilor le-a fost testate abilităţile, deprinderile, experienţa şi cunoştinţele profesionale, în cele două probe, "Descarcerarea din vehicule" şi "Acordarea Primului Ajutor Calificat".

"La finalul concursului, dominat de profesionalism, implicare, fair-play şi respect între competitori, la proba "Descarcerarea din Vehicule" locul I a fost câştigat de echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" al municipiului Bucureşti, locul II a fost ocupat de echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, iar pe locul III s-a clasat echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Oltenia" al judeţului Dolj", se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

Şi la proba "Acordarea primului ajutor calificat", locul I a fost ocupat tot de Inspectoratul din Bucureşti, iar salvatorii bihoreni s-au clasat pe locul II. A treia poziţie a podiumului a revenit echipei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş.

De asemenea, au fost premiate cea mai bună echipă de servanţi formată din plutonier major Stan Paul-Daniel şi plutonier Jercan Nicolae din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" al municipiului Bucureşti, cea mai bună echipă de paramedici formată din plutonier adjutant şef Gyori Liviu, plutonier adjutant Szabo Tiberiu şi plutonier major Cser Jozsef Levente din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor şi cel mai bun comandant de echipaj, care s-a dovedit a fi plutonier adjutant şef Marin Liviu din cadrul echipei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" al municipiului Bucureşti.