Intemeietorul companiei Salve Club SRL, creata in preajma declansarii reformei din sanatate cu rolul de a incheia asigurari private, dar esuata apoi ca efect al unei campanii de presa, ce a alimentat neincrederea in Calin Donca si echipa sa, raspunde stirilor negative din ultimii ani.
La inceputul anului 2007 Salve Club a introdus in Romania ideea reformei pensiilor, desi nu exista nicio certitudine ca aceasta va fi implementata la termen. Calin Donca s-a inscris ca simplu agent, urmand ca in perioada urmatoare, adica pana in 15 septembrie 2017, data demararii reformei, sa inscrie 2104 persoane pentru aceasta activitate.
Fara a avea siguranta inceperii reformei, cele 2104 persoane au „riscat" 88 de lei reprezentand taxa de inscriere din acea perioada pentru a face o activitate de care nu aveau nici un detaliu concret. Deoarece in prima luna s-au incheiat peste 80% din contracte, Calin Donca a putut sa sporeasca numarul celor inscrisi, astfel incat pana in data de 15 ianuarie 2008, moment in care reforma pensiilor a luat sfarsit, sa inscrie in toate structurile sale un numar de 15.700 de adeziuni. La un comision de 20 de lei pe contract, castigul a insumat in total 314.000 lei (3 miliarde 140 milioane lei vechi). Aceasta amploare se datoreaza faptului ca a riscat, bazandu-se pe ceea ce avea sa urmeze. Toate comisioanele au fost virate catre echipa lui Calin Donca, ajutand mai departe la punerea in aplicare a ceea ce s-a numit Echipa 31.
Echipa 31 a fost infiintata in luna februarie a anului 2008, ca urmare a succesului pe care l-au obtinut cele 32 de persoane din echipa lui Calin Donca de-a lungul perioadei reformei pensiilor. Activitatea de baza a companiei a constat in vanzarea de seminarii de dezvoltare personala in sistem Multi-Level Marketing prin agenti cu varste intre 16 si 28 de ani (cei intre 16 si 18 ani lucrand sub acordul ambilor parinti, prin semnarea unei declaratii in acest sens).
Din cauza imaturitatii liderilor Echipei 31 si a lipsei de experienta a lui Calin Donca, compania a esuat. Succesul vizibil si modul de viata extravagant al acestuia (de pilda, si-a cumparat un BMW X6 de 120.000 de euro) au facut ca toate organele de control posibile sa se prezinte la sediul companiei 31. „Asaltul" a inceput cu Garda Financiara, care a lasat o amenda de 2.000 de lei pentru anumite neclaritati pe partea administrativa, urmand apoi si lovitura de pe internet, prin intermediul careia lideri ai Echipei 31 au declarat lucruri neadevarate despre activitatea companiei.
Autoritatea fiscala a stabilit o amenda de 4.500 de lei din cauza a 6 facturi nedeclarate de 150 lei, iar dosarul a fost trimis catre Parchet, pentru evaziune fiscala, urmarirea penala fiind insa incheiata in martie 2010, iar prejudiciul acoperit. De asemenea, ITM-ul a stabilit o amenda de 3.000 de lei pentru doua persoane care s-au inregistrat in registrul de bani cu semnatura lor, apoi au urmat si cei de la OPC, fara insa a constata savarsirea vreunei abateri. Cert este ca proiectul a fost declarat ca fiind legal de catre toate controalele, cu mici greseli care au fost corectate numaidecat.
Incepand cu februarie 2011, Calin Donca a preluat conducerea companiei Avita pentru Romania si Salve Club SRL. Salve Club SRL a fost creata in ideea de a pregati echipa pentru activitatea ce avea sa demareze ulterior, odata cu reforma sanatatii.
Datorita stirilor care prevesteau ca in martie 2012 va incepe reforma sanatatii - o reforma extrem de asemanatoare cu cea din 2011 a pensiilor - Calin Donca impreuna cu proprietarul companiei Salve Club, Peter Kristofovic, au decis sa inceapa activitatea de recrutare a membrilor si de instruire, prin seminarii si sedinte lunare, a celor ce aveau sa lucreze in reforma de sanatate. Pe parcursul anului 2011, datorita implicarii in aceasta activitate, Salve Club a ajuns la un numar impresionant de 120.000 de colaboratori in doar 8 luni de zile. Fiecare a achitat o taxa intre 50 si 70 de lei pentru inscriere, mai departe compania platind pe cei care promovau produsele si aduceau personal pentru instruire.
La finalul anului, insa, ca urmare a reactiei brokerilor, informati gresit cu privire la activitatea pe care Salve Club SRL o desfasura, si din cauza ziarelor care interpretat, de asemenea, gresit activitatea, imaginea acestui proiect a fost grav afectata, acesta oprindu-se in data de 21 ianuarie 2012. Intr-adevar, mai multe dispute de ordin politic au ingreunat si au amanat inceperea unei reforme in sanatate asemanatoare cu cea din 2007 a pensiilor.
De precizat, Calin Donca nu a lucrat niciodata in vanzari pentru compania Generali si nici nu a intermediat prin Salve Broker sau alta companie contracte pentru compania Generali. Acest lucru poate fi confirmat de orice reprezentant care are arhive in acest sens din acea perioada. De asemenea, compania Salve si-a platit toate datoriile catre Generali, Aviva sau alte companii cu care a colaborat, lucru care poate fi dovedit intreband oricare dintre asiguratorii mentionati la numerele de telefon la care acestia ofera relatii cu clientii.
Calin Donca
(advertorial)