După aproape şase luni în care s-au derulat doar întreceri pe nisip, voleiul îşi reia traseul începând de sâmbătă. La startul competiţiei ligii secunde se va afla, pentru a treia oară, şi echipa masculină LPS Bihorul CS Atletic Oradea.

Înfiinţată acum doi ani, echipa de lângă stadionul Tineretului a avut evoluţii remarcabile reuşind ca după primul campionat să promoveze, dar lipsa susţinerii financiare a făcut să nu poată evolua în prima ligă. În anul următor, "leii" orădeni au luat-o de la capăt reuşind să devină iarăşi campionii vestului voleibalistic, dar sancţiunea primită de la Federaţia Română de Volei pentru neparticiparea în campionatul precedent de Divizia A1 i-a privat de participarea la barajul de promovare.

După o vară încărcată de rezultate excelente, în care au câştigat titlul naţional de seniori prin Adrian Holhoş (jucând pentru un club din Arad, alături de un fost component al echipei), "bronzul' seniorilor prin Moisa Abrudan, titlul naţional de juniori şi titlul balcanic U20 prin Bogdan Nan, precum şi alte medalii la turnee-satelit, "cenuşăreasa" echipelor din Oradea este pregătită să facă o figură frumoasă şi în aceasta ediţie de A2.

Lotul echipei a suferit câteva modificări. Astfel vor lipsi Ninu Drinceanu (plecat la muncă în Anglia), Petre Vornicu (plecat la studii la Cluj), Sergiu Bona (la studii în Timişoara) şi Adrian Ursachi (retras), în locul lor fiind cooptaţi Adrian Holhoş, Răzvan Fărcanea şi Alex Buda (reactivaţi pentru voleiul în sală după perioade de inactivitate) şi Alin Jugan (promovat de la echipa de cadeţi a clubului).

În prima etapă, sâmbătă, 5 octombrie,"leii" vor întâlni în deplasare pe CSM Câmpia Turzii, urmând ca primul meci acasă sa îl susţină o săptămână mai târziu, cu Torpi Tg. Mureş. Apoi, va urma o triplă de foc pentru orădeni: în 19 octombrie, la Timişoara, cu ocupanta locului secund, echipă care a promovat în liga I, dar lipsa banilor a făcut să nu poată evolua acolo, pe 26 acasă cu UMF Cluj, "bronzul" ediţiei precedente şi cu Aradul, în deplasare, locul 4 anul trecut.

"Începem al treilea campionat, cu gândul că vom fi din nou campioni şi cu speranţa că financiar va fi mai bine, pentru ca aceşti copii minunaţi să nu mai fie nevoiţi să plece afară să îşi câştige existenţa. S-au produs modificări în echipă, am adus jucători cu mare experienţă dar şi un tânăr de perspectivă, sper să fim măcar la fel de puternici ca anul trecut", a declarat antrenorul echipei orădene, profesorul Rodian Achimescu.