Chiar dacă cu doar o oră înainte în Parcul 1 Decembrie începuse programul artistic al Festivalului Vinului şi Târgului Pălincarilor, orădenii şi-au făcut loc în program şi pentru Noaptea Bibliotecilor.

Evenimentul a început la ora 18 şi s-a dorit a fi un mod de a-i atrage pe cât mai mulţi spre lectură şi a-i reobişnui cu mersul la bibliotecă, lucru care se pare că a funcţionat având în vedere numărul de orădeni care au ales să îşi facă abonament gratuit. "Nici nu am avut timp să ne mişcăm de la acest birou, am lucrat întruna. Până la ora 10 am făcut 200 de abonamente noi şi 150 de reînnoiri ale abonamentelor mai vechi", a spus Lucia Ghiorău, bibliotecară la biroul de înscrieri a Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai.

Numărul celor care au ales să îşi facă abonament la bibliotecă este unul însemnat, de vreme ce în medie, la sediul central al Bibliotecii Judeţene se înscriu lunar aproximativ 300 de persoane.

Atmosfera a fost în general relaxat, grupuri de tineri plimbându-se pe holuri pentru a admira expoziţiile artiştilor Lucian Szekely şi Dumitru Costălaş de la cele două etaje ale Bibliotecii.

Programul evenimentului a cuprins şi o nouă ediţie a evenimentului "Lecturi Urbane", menit să încurajeze lectura în spaţii publice şi să trezească interesul pentru carte în rândul tinerilor, dar şi lansări de carte ale mai multor edituri. Totodată, biblioteca a găzduit şi un recital al artistului Oliver Bader, o dezbatere despre "Importanţa lecturii", o conferinţă ştiinţifică în domeniul proiecţiei infodocumentare, prezentarea revistei şi editurii Caiete Silvane, lectură de poezie şi proză şi o conferinţă TED, Technology, Entertainment&Design.

Pentru cei mici a fost organizat un atelier de lucru unde au putut asculta poveşti rostite de actori, în limba română şi maghiară.