Pentru că sâmbătă, 19 ianuarie, intră în vigoare noul Cod Rutier, Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto lucrează cu motoarele mai puţin turate.

"Ca urmare a punerii în aplicare a prevederilor legii nr.203/2012, în data de 19.01.2013 (sâmbătă), nu se efectuează operaţiuni de preschimbare permise de conducere, operaţiuni de programare/reprogramare în vederea susţinerii examenului auto, nu se susţine proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere", se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Bihor.

Potivit documentului, activitatea de înmatriculare şi autorizare provizorie se desfăşoară normal până la ora 12.

În ultima lună şi jumătate, Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto a fost luat cu asalt de mii de bihoreni care au vrut să îşi preschimbe permisele înainte de data de 19 ianuarie, când intră în vigoare noul Cod Rutier. Speriaţi că după intrarea în vigoare a noului cod, taxele pentru preschimbarea vechilor carnete de conducere se vor majora înzecit sau că actualele permise nu vor mai fi valabile, dar şi de obligativitatea efectuării analizelor, mii de şoferi s-au înghesuit zilnic la ghişee pentru a-şi înlocui actele. Taxele vor fi, însă, la fel ca până acum, iar permisele vechi rămân valabile. Principalele modificări ale codului constau în modificarea perioadei de valabilitate a acestora, în cazul şoferilor profesionişti de la 10 la 5 ani, dar şi în obligativitatea efectuării analizelor la prechimbarea la termen.