Incidentul s-a petrecut la Spitalul Judeţean din Botoşani. "La blocul operator s-a rupt masa de operaţie. Chirurgii se spălau pe mâini şi erau cu spatele. Când s-au întors, pacientul nu mai era pe masă", a afirmat Cornel Enache, directorul Spitalului Judeţean "Mavromati".

Managerul nu a dat mai multe detalii despre acest caz. El şi-a manifestat nemulţumirea faţă de calitatea echipamentelor achiziţionate anul trecut de spital, în cadrul unui proiect de modernizare a sălilor de operaţii din spital.

Enache a afirmat ca în cadrul proiectului, finanţat de Ministerul Sănătăţii, au fost modernizate patru dintre cele opt săli de operaţii ale Spitalului Judeţean, iar lucrările au costat peste trei milioane de lei.

El a mai spus că mesele de operaţie sunt extrem de fragile, drept pentru care nici nu va semna procesul verbal de recepţie a echipamentelor.

Până una-alta, bolnavul nu a fost rănit în timpul căzăturii, iar intervenţia chirurgicală s-a amânat până când infirmierele au înlocuit masa cu alta.