La mai bine de o lună de când BIHOREANUL l-a prins pe Nicolae Timaru, şeful Direcţiei de Control al Regimului Silvic şi Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Oradea, la pescuit împreună cu preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, cercetarea disciplinară declanşată pe numele inginerului silvic s-a încheiat. Pe cât de lungă a fost ancheta în GF Oradea, însă, pe-atât de minusculă este sancţiunea.

Chiar dacă a fost prins la hoinărit cu Dusterul de serviciu, în plină stare de urgenţă, când toţi bihorenii trebuiau să respecte restricţii serioase de circulaţie, încălcând şi normele morale ale slujbaşilor statului, care n-ar trebui să dispreţuiască legea, Timaru a fost pedepsit doar cu reducerea cu 10% a salariului aferent lunii mai. Directorul are o leafă de 8.217 lei, aşa că minusul de 821 lei este aproape insesizabil.

Cum Timaru a contestat în instanţă şi amenda de 5.000 lei primită de la poliţişti pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie şi are mari şanse să câştige, n-ar fi de mirare să constate la final că distracţia cu prietenul Sanyi la Şişterea în plină pandemie l-a costat o nimica toată.