Sancţiuni fără precedent în media românească. Patru televiziuni sunt obligate de CNA să întrerupă emisia timp de zece minute, la 19.00, în urma scandalului Moculescu-Vadim-Zăvoranu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să oprească emisia posturile Pro TV, Antena 1, Acasă TV şi Kanal D cu 10 minute, în intervalul 19.00 - 19.10, pentru încălcarea dreptului la demnitate umană şi limbaj injurios, potrivit România TV.

Sancţiunea a fost votată cu şapte voturi "pentru", în urma mai multor derapaje ale emisiunilor Acces Direct, Un show păcătos, Happy Hour, Cancan TV şi WowBiz. Totul a plecat de la scandalul dintre Corneliu Vadim Tudor, Oana Zăvoranu şi Mariana Moculescu, prezentat la o oră de maximă audienţă şi presărat cu ameninţări cu moartea şi cuvinte obscene.

"Este un exemplu concludent despre cum se poate prelua o asemenea mizerie. Modul în care acest subiect a fost dezbătut arată că ei cunosc obligaţiile pe care le au faţă de lege, însă nu se pot abţine. Dacă până la ora 23.00 acest comportament escaladează aşa de mult, mă aştept ca la ora 23.00 să se întâmple lucruri mult mai rele", a declarat Valentin Jucan, membru CNA, potrivit paginademedia.ro.

Antena 1 a mai fost sancţionată cu întreruperea emisiei după ce a difuzat imagini cu premierul Emil Boc nud şi materiale cu tentă sexuală care implicau copii.

Sursa: RTV.net