Moştenitorul tronului Marii Britanii vizitează în aceste zile România. Prinţul Charles s-a aflat, duminică, la conacul său din localitatea Valea Zălanului restaurat în 2011. În micul sat cu circa 150 de locuitori s-a dus şi Alexandru Tătar, cunoscut prin părţile Sălajului şi Bihorului datorită cepei pe care o cultivă şi a pălincii de gutui.

Celebrul Sandu de la Pericei, cum este cunoscut producătorul, a ţinut neapărat să-şi prezinte produsele 100% ecologice în faţa Prinţului Charles aşa că s-a dus de la Oradea până în Covasna, prezentându-se întâi în faţa staff-ului care-l însoţeşte pe moştenitorul tronului Regatului Unit. Apoi, a avut supriza să fie primit chiar în conac. Bineînţeles, l-a întâlnit pe Prinţul Charles abia după ce a trecut de mai multe filtre de securitate.

"Am văzut la televizor că vine în România şi am ţinut să-l cunosc şi să-i duc să deguste din cea mai bună pălincă din lume, pe care o fac eu. I-am dat personal o sticlă de pălincă de gutui cu eticheta mea. I-am spus că aşa pălincă n-a mai băut el niciodată şi a râs", a declarat pentru BIHOREANUL Sandu de la Pericei.

Celebrul cultivator de ceapă spune că i-a povestit Prinţului Charles despre livezile sale şi despre satul Pericei, care are un monument al cepei care a intrat în Cartea Recordurilor. Alexandru Tătar l-a şi invitat pe moştenitor în vizită la Pericei.