Luptătorul orădean Alexandru Lungu, supranumit "Muntele Bihorului" pentru masivitatea celor 170 de kilograme ale sale, l-a învins în numai 55 de secunde pe celebrul luptător K1 Bob Sapp, poreclit "Bestia".

"Muntele" a învins "Bestia"

Meciul, disputat sâmbătă noaptea în cadrul galei "Tari ca piatra" de la Piatra Neamţ, putea fi terminat încă din primele 18 secunde. Imediat după bătaia gongului, parcă eliberat dintr-un resort, orădeanul s-a năpustit asupra americanului cu o ploaie de croşee la figură. Cu un cap mai înalt, uriaşul de culoare a fost împachetat şi împins în corzi, unde s-a prăbuşit în genunchi, fiind salvat doar de intervenţia arbitrului.

Pauza luată în corzi nu a fost decât amânarea inevitabilului cu câteva secunde. La reluarea luptei, Lungu a tăbărât din nou peste adversar şi, după un schimb de lovituri, în care şi acesta a încercat un genunchi în burtă, l-a trimis definitiv la podea cu un croşeu de stânga.

Uriaşul de culoare s-a prăbuşit greoi ca un horn răsturnat şi a rămas lat pe ring, suficient timp pentru ca asistenţa să se întrebe dacă nu e nevoie de intervenţia medicului. Când şi-a revenit în simţiri, Sapp a recunoscut sincer superioritatea orădeanului ridicându-i mâna în semn de victorie, gest cu atât mai apreciat de public cu cât cei doi uriaşi se hărţuiau reciproc de mai bine de doi ani.

Meci aşteptat

Meciul dintre Lungu şi Sapp a fost aşteptat de sportivul orădean încă de acum doi ani. Având 165 de kilograme, Bob Sapp e cunoscut ca unul dintre cei mai fioroşi luptători din lume, dominându-şi adversarii bazându-se pe forţă.

Americanul a devenit o celebritate a Mixed Martial Arts după ce l-a bătut în ring pe celebrul campion de sumo, Akebono. De altfel, Sapp s-a şi mutat în Japonia, unde a devenit un idol.

Încă din 2008, Sandu s-a declarat foarte entuziasmat la gândul că se va bate cu Sapp. De altfel, în pregătirea pentru meciul cel mare, orădeanul a studiat încă de atunci pe internet mişcările americanului. În vârstă de 37 de ani, Lungu e înalt de 182 centimetri şi cântăreşte 170 de kilograme.

"Să-i dăm bătaie!"

Regizat sau nu, Muntele Bihorului şi Bestia au fost la un pas să se încaiere de când s-au văzut. Sâmbătă, la proba cântarului, a fost nevoie de cinci stewarzi să îi despartă pe cei doi.

Aşezaţi cap în cap pentru poza clasică dinaintea meciului, cei doi luptători au ajuns periculos de aproape unul de altul. Iritat de statura americanului, cu un cap mai înalt, Lungul l-a îmbrâncit, iar Bestia a sărit la bătaie. "N-am mai rezistat", a recunoscut ulterior orădeanul în faţa jurnaliştilor.

Cunoscut în lumea K1 pentru show-ul făcut în ring şi în afara lui, Sapp a promis publicului o victorie rapidă. "E un tip mare, se pare că Bestia va fi cel mic în ring, dar îi voi face KO foarte rapid", a promis Sapp.

Luptă în picioare

Cei doi titani cântăresc împreună aproape 340 kilograme. Pentru că masivitatea le oferă atuul de a lovi puternic, dar în acelaşi are dezavantajul de a îi face să obosească mai repede, meciul s-a desfăşurat după reguli de K1 şi nu în stil MMA. Organizatorii şi-au dorit o bătaie între doi giganţi, cu lovituri de pumn şi picior, evitând astfel posibilitatea ca lupta să se mute la sol, unde s-ar fi putut transforma într-o trântă plictisitoare pentru public.

Mari şi puternici, cei doi luptători promovează un stil de luptă agresiv bazat pe "pas înainte" şi lovituri de pumn la cap, care le-a adus victorii frumoase. Muntele Bihorului şi-a învins în ultimii ani adversarii în lupte care au durat doar câteva minute, culminând cu KO-ul spectaculos dat în 2008 americanului Mark Bentley în doar 7 secunde.

La rândul său, mult mai experimentatul Bob Sapp se poate lăuda că din pumnul său au căzut celebrităţi precum luptătorul de sumo, Akebono Tano, vedeta MMA Cyril Abidi şi triplul campion K1, Ernesto Hoost.

Români în luptă

În cadrul galei de sâmbătă au mai luptat românii Lucian Danilencu, învins prin decizia arbitrilor după o rundă suplimentară de luptă, şi Bogdan Stoica, tânărul de 21 de ani care l-a învins la puncte pe suriamezul Leon Miedema chiar şi după ce a încasat două lovituri sub centură. La categoria 67 kilograme, într-un meci pentru titlul mondial, românul Ionuţ Atodiresei, cu două capete mai scund decât portughezul Diogo Neves, a ratat victoria prin decizia arbitrilor, după un meci în care şi-a presat constant adversarul şi chiar l-a trimis la podea prin secerări repetate.

La categoria +96 kilograme Sebastian Ciobanu l-a învins pe turcul Cengiz Ozpamuk într-un meci echilibrat care nu i-a pus însă nicio clipă probleme, iar Ionuţ Iftimoaie şi-a dominat vreme de trei reprize adversarul cu zece ani mai tânăr, zburându-i chiar proteza din gură. Italianul Luca Panto a pierdut fără drept de apel în faţa românului dar a făcut o figură frumoasă datorită extraordinarelor sale calităţi de încasator. Lovit la cap în mod repetat, boxerul de 23 de ani a găsit de fiecare dată resurse să reintre în luptă.

"Moartea" Bizonului

La fel de disputat, meciul purtat de Cătălin Moroşanu, poreclit "Moartea din Carpaţi", împotriva marocanului Ibrahim Aarab era să fie terminat încă din prima repriză, când Aarab, ameţit şi înghesuit în corzi, a trecut razant pe lângă KO. Marocanul, poreclit "Bizonul" pentru stilul static de luptă, parcă înfipt în mijlocul ringului, a pierdut însă meciul dominat clar de român.

Gala de Local Kombat "Tari ca piatra" a inaugurat sala polivalentă din Piatra Neamţ, care s-a aflat în lucrări de reamenajare nu mai puţin de 11 ani. Investiţia totală în reabilitarea imobilului s-a ridicat la 7 milioane euro, iar municipalitatea a investit nu mai puţin de 35.000 lei în organizarea evenimentului. Polivalenta are o capacitate de 4.000 de locuri şi este dotată cu pardoseală hiperelastică, sală de forţă, tabelă de marcaj electonică, săli de încălzire, vestiare şi cabinet medical.