Teatrul Arcadia invită spectatorii la cea de-a treia premieră a stagiunii, spectacolul "Sania lui Moş Crăciun", scris de Andreea Costea, în regia lui Igor Lungu. Este o poveste plină de culoare şi haz care-şi propune să-i înveţe pe copii lecţia responsabilităţii pentru propriile fapte. 

Premiera va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, când sunt programate două reprezentaţii consecutive, prima de la ora 11, iar a doua de la ora 13.

Andreea Coste, şefa biroului de proiecte culturale al Teatrului Arcadia, semnează prima ei piesă de teatru. "Am primit din partea lui Sebastian Lupu (n.r. directorul trupei Arcadia) provocarea de a face un text original pentru un spectacol de Crăciun. Textul pune accent pe faptul că trebuie să fim responsabili pentru faptele noastre şi să răul are rolul lui, acela de a ne învăţa lecţii de viaţă. Spectacolul are happy-end, Crăciunul fiind salvat prin fapte bune", spune autoarea piesei pentru copii.

Ce se petrece în noul spectacol? În urma cererilor venite de la părinţi, la Polul Nord se organizează ad-hoc o şedinţă de salvat poveşti. Asta pentru că fără poveşti, toată magia Crăciunului dispare, iar Moş Crăciun rămâne fără celebra sanie cu care aduce cadouri în fiecare an. Pentru a salva situaţia, Moş Nicoale şi Moş Crăciun conving personajele negative din poveştile pentru copii să facă fapte bune.

Spectacolul Sania lui Moş Crăciun îşi propune o foarte scurtă incursiune în poveşti ale copilăriei, ca Ursul Păcălit de Vulpe, Cei trei purceluşi şi Capra cu trei iezi, pentru a vedea ce înseamnă o faptă bună şi cine ar trebui să o facă, pentru a readuce magia Crăciunului pe pământ.

Coloana sonoră a spectacolului este realizată de muzicianul Ovidiu Iloc, scenografia îi aparţine Mădălinei Baciu, artist plastic care se află la prima colaborare scenografică cu un teatru profesionist, iar regia îi aparţine actorului Igor Lungu.

Distribuţia spectacolului este formată din: Florin Stan (Moş Crăciun), Florian Silaghi (Moş Nicoale), Armanca Serac (Spiriduşul), Zentania Lupşe (Vulpea), Igor Lungu (Lupul).

În alte roluri: Alexandru Pop, Rin Tripa, Florian Silaghi. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste mai mari de 5 ani. Spectacolul de sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 11.00, este sold out, iar pentru reprezentaţia de la ora 13.00 au rămas foarte puţine locuri.

Următoarea reprezentaţie va avea loc la Sala Arcadia, în data de 22 decembrie, de la ora 11.00.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia Teatrului şi online pe biletmaster.ro.