Nu bine a scăpat de speculațiile că s-ar fi drogat la niște petreceri, unde a fost filmată dansând de zor, Sanna Marin (36 ani), tânărul premier al Finlandei, este din nou în centrul atenției din cauza unei imagini provocatoare. 

Este vorba despre o fotografie cu două prietene de-ale Sannei Martin, care se sărută în timp ce-și țin bluzele ridicate și mâinile pe sâni, iar una dintre ele își acoperă pieptul și cu un semn pe care scrie „Finlanda”. Problema este că fotografia a fost făcută în timpul unei petreceri, chiar în reședința oficială a premierului Finlandei, potrivit BBC

Sanna Marin și-a cerut scuze public după apariția fotografiei, spunând că „nu este adecvată”, în contextul în care a fost făcută în reședința oficială a premierului, Kesäranta, din Helsinki. Imaginea a fost făcută, notează tot BBC, în timpul unei petreceri private de după festivalul Ruisrok din luna iulie. Presa din Finlanda scrie că fotografia ar fi fost realizată într-una dintre toaletele folosite de oaspeți de la parterul clădirii. Pe imaginea răspândită rapid pe internet apare și textul „Kesarata 22”. 

Premierul Finlandei și-a cerut scuze pentru că o astfel de fotografie a fost realizată la petrecere, însă a subliniat că, altfel, adunarea respectivă de prieteni a fost una cât se poate de obișnuită. „Am făcut saună, am înotat, am petrecut timp împreună”, a explicat Marin. 

Sanna Marin este în ultima perioadă în atenția publică după ce au ieșit la iveală videoclipuri cu ea în timp ce dansează la niște petreceri. Premierul Finlandei a făcut un test pentru depistarea drogurilor în organism după ce au apărut speculații că ar fi fost drogată. Testul a ieșit negativ, au confirmat autoritățile finlandeze. 

Multe voci au sărit, totodată, în apărarea Sannei Marin, subliniind că este normal ca o tânără să se distreze alături de prieteni. De asemenea, mai multe femei din Finlanda au publicat, în semn de solidaritate, pe rețelele sociale, videoclipuri cu ele din timpul unor petreceri, vrând să arate că femeile nu ar trebui stigmatizate pentru astfel de imagini. 

Scandalul din jurul Sannei Marin a izbucnit nu la mult timp după ce Finlanda a decis că vrea să se alăture NATO, în contextul războiului Rusia – Ucraina. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!