Primarul comunei Cefa, Dumitru Bărnău (foto), încearcă să convingă conducerea PSD Bihor să dea afară din partid un deputat, motivând că doar aşa ar mai fi dispus să candideze din partea acestei formaţiuni pentru un nou mandat.

Parlamentarul de care vrea să scape Bărnău este nimeni altul decât Ioan Sorin Roman, fostul primar al Cefei, cel care l-a ajutat să câştige postul de edil rămas vacant după ce el a fost ales parlamentar în 2008.

Surse din PSD Bihor au confirmat BIHOREANULUI că Bărnău şi-a formulat cererea cel puţin bizară în faţa conducerii organizaţiei, dar şi faptul că aceasta i-a respins-o. "Bărnău ne-a spus înainte de Crăciun că el n-o să mai candideze pentru PSD decât dacă o să-l dăm afară pe deputatul Roman", au arătat sursele.

Contactat, Ioan Sorin Roman a confirmat situaţia, în mod indirect, însă. "Domnul Bărnău a refuzat să-şi facă dosarul solicitat de partid tuturor celor care doresc să candideze la alegerile locale din acest an din partea PSD. Probabil va candida independent", a declarat Roman pentru BIHOREANUL.

Disputa dintre actualul primar şi predecesorul său a început în preajma Crăciunului din 2009, când deputatul a împărţit cadouri locuitorilor din Cefa fără să-l anunţe pe edil, fapt care l-a înfuriat pe Bărnău atât de mult încât l-a evacuat pe deputat din spaţiul pe care îl folosea drept cabinet parlamentar în incinta Primăriei Cefa.

Pe de altă parte, în mediul politic local se vehiculează informaţia că Bărnău este decis să candideze pentru un nou mandat de primar din partea PDL.