Şantaj de aproape un milion de euro asupra unui director de la Electrica. Directorul Corneliu Stan i-a dat unui partener de afaceri 910.000 de euro pentru a nu divulga escapadele sale amoroase din Spania. Când nu a mai putut plăti, oficialul Electrica a făcut un denunţ la DNA. În acest dosar a fost audiat de procurori, în calitate de martor, şi oficialul clubului Dinamo, Cornel Dinu.

Directorul de la Electrica susţine că şantajul a început în momentul în care a refuzat să aplice o schemă financiară frauduloasă pusă la punct de partenerul său de afaceri, Tonea Chiriac. Concret, Tonea, prin societatea pe care o controla, vindea produse scumpe şi nevandabile unei firme orădene. Compania urma să-şi recupereze banii din lucrări încredinţate de către Electrica.

Stan a declarat procurorilor DNA că partenerul său de afaceri l-a ameninţat că are fotografii compromiţătoare pe care le va prezenta la serviciu şi pe internet în cazul în care nu va plăti. Conform depoziţiei, oficialul Electrica a împrumutat de la prieteni 910.000 euro pe care i-a dat şantajistului, în mai multe tranşe.

Dosarul şantajului cuprinde şi o serie de interceptări telefonice ale convorbirilor dintre Corneliu Stan şi Tonea Chiriac, realizate de SRI.

Tonea a fost prins în flagrant şi a fost arestat la 1 iunie 2010. Corneliu Stan a declarat că l-a cunoscut în anul 2003, fiindu-i prezentat de Cornel Dinu. Acesta a fost audiat în calitate de martor.