Un şef al Marinei indiene a fost prins într-o capcană sexuală rusă ce este posibil să fi dus la creşterea preţului pentru un portavion cu până la peste un miliard de euro. Oficialul a fost ameninţat cu publicarea unor fotografii compromiţătoare făcute în perioada negocierilor.

Sukhjunder Singh este anchetat de poliţia militară indiană după ce un CD care conţinea imagini cu el în pat cu o blondă din Rusia au fost trimise la sediul central al Marinei din New Delhi, luna trecută.

Deşi aceasta nu este o dovadă că ar fi fost influenţat comportamentul lui Singh la negocierile pentru cumpărarea portavionului Amiral Gorşkov de la Rusia, anchetatorii nu exclud acest aspect.

Ei cred că fotografiile au fost făcute în 2005 -2007 în perioada când era căpitan, trimis ca observator la baza Severodvinsk. El era şeful unei delegaţii tehnice menite a supraveghea reparaţiile şi dotarea navei.

India a acceptat să cumpere transportatorul sovietic, lansat în 1982, pentru 800 milioane de dolari, incluzând redotarea. Dar costurile au început să crească vertiginos şi au dus la o dispută diplomatică între India şi Rusia.

Acum costurile au ajuns la circa 2.33 miliarde de dolari, iar şefii militari se tem că şantajarea sexuală a lui Singh ar putea fi o explicaţie.