Primăria Oradea a anunţat că a început să amenajeze şi spaţiile verzi de pe coridorul Nufărul - Cantemir, bulevarde aflate acum în reabilitare. Peste 60 de puieţi de tei au fost plantaţi între străzile Nojoridului şi Arieşului, s-au făcut sistemele de irigaţie şi s-a însămânţat gazonul.

„Proiectul prevede plantarea în total a 100 de arbori. Cei 63 de puieți de tei cu baloți au fost plantați pe tronsonul cuprins între străzile Arieșului și Nojoridului, restul urmând să fie cuprinși în etapele următoare”, a transmis Primăria, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Menite să asigure un acces liber pentru tramvaie, care vor putea creşte viteza cu până la 30 km/h şi să îmbunătăţească infrastructura pentru pietoni şi biciclişti, prin reamenajarea trotuarelor şi construirea unei piste, lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul - Cantemir sunt realizate în proporție de 40%.

Recent, s-a finalizat asfaltarea între străzile Meiului şi Ciheiului, iar acum şantierul continuă cu amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale carosabilului, a pistei de biciclete pe partea dreaptă și montarea stâlpilor de iluminat. Odată finalizată această etapă, urmează amenajarea tronsonului Ciheiului - capăt Nufărului.

Contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul - Cantemir a fost semnat la finalul lunii noiembrie 2020, finanţarea acestui proiect realizându-se prin fonduri europene. Primăria Oradea are o contribuţie de 3%.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din SC Drumuri Bihor SA, SC Trameco SA și Drum Asfalt SRL, iar valoarea contractului este de 50,6 milioane lei, fără TVA.