Locuitorii străzii Bumbacului din Oradea şi-au făcut vacanţa de iarnă printre şanţuri.

Firma Energomontaj SAEM, angajată de Primărie să monteze reţelele de încălzire prevăzute în proiectul Nufărul Geotermal, a ieşit de pe şantier înainte de Crăciun, lăsând în urmă gropi neacoperite şi locuri de parcare distruse.

Oamenii sunt cu atât mai revoltaţi cu cât ştiau că executantul şi-a asumat faţă de municipalitate acoperirea săpăturilor înainte de sărbători, chiar dacă lucrările vor trebui reluate în acest an şi gropile vor trebui din nou descoperite.

La reclamaţiile riveranilor, city-managerul Mihai Jurca, care a avizat calendarul lucrărilor, a sunat constructorul între sărbători şi a insistat pentru acoperirea şanţurilor, ocazie cu care a aflat, cu surpriză, că muncitorii primiseră deja concedii.

În lipsă de alte mijloace, săptămâna aceasta Jurca va cere sancţionarea firmei cu 1.500 lei pe zi de întârziere, pentru nerespectarea termenului limită de desfacere a asfaltului, stabilit înainte de Crăciun. "Amenda", direct proporţională cu perioada de întârziere, nu va acoperi gropile peste noapte, dar măcar îi va stimula constructorului ţinerea de minte...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!