Între 30 septembrie și 3 octombrie, „bobocii” facultăților orădene vor avea ocazia să afle de la colegii lor mai mari ce înseamnă viața de student.

Uniunea Studenților din Oradea (USO) organizează o nouă ediție, a treia, a „Săptămânii bobocilor”, în cadrul căreia vor avea loc sesiuni de orientare și familiarizare a tinerilor cu viața universitară și comunitatea studențească.

„Pe ateliere și grupe de lucru, organizate la nivel de facultăți, cei mai tineri colegi ai noștri vor afla de la studenții din anii mai mari ce sunt creditele, care e diferența dintre o oră de laborator, un seminar sau un curs, cum se desfășoară examenele la nivel universitar, unde e secretariatul facultății lor și ce orar are, taxe etc. Ne-am propus să le dăm bobocilor cât mai multe informații utile și sfaturi practice de care au nevoie”, a explicat Raluca Lezeu, președinta USO.

Pentru bobocii Universității din Oradea se va organiza și un concurs de tip treasure hunt (vânătoare de comori), iar USO le va pune la dispoziție și un complex „Ghid al studentului”, accesibil prin intermediul unui cod QR, și un „Ghid al șmecherului”, care va cuprinde informații practice precum unde pot avea acces la cele mai rapide servicii de fotocopiere, unde se află cafeneaua cea mai apropiată de facultatea lor, unde își pot face o fotografie pentru carnetul de student sau unde îi pot pune coperți lucrării de licență.

Evenimentul va include și petreceri dedicate studenților din anul I, prilej cu care tinerii vor cunoaște viața de noapte a Oradiei.

„Toate aceste evenimente sunt menite să le ofere celor mai noi membri ai comunității noastre academice oportunitatea de a socializa, de a-și face noi prieteni și de a crea amintiri de neuitat”, a mai adăugat președinta USO.

Bobocii dornici să participe la evenimentele pregătite pentru ei sunt invitați să se înscrie la eveniment printr-un formular online.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!