La Universitatea din Oradea, prima săptămână din anul universitar 2023-2024 este dedicată bobocilor.

Pentru al doilea an la rând, Uniunea Studenților Oradea (USO) a pregătit, între 2 și 5 octombrie, activități pentru studenții din anul I de la toate facultățile, ca să-i ajute să-și cunoască colegii.

„Mizăm pe participarea a peste o mie de studenți la ediția din acest an a «Săptămânii bobocilor»”, a spus Tudor Bungău, președintele USO. Tinerii care vor să ia parte la evenimente trebuie să se înscrie în prealabil, printr-un formular online.

Agenda „Săptămânii bobocilor” include o întâlnire pentru cunoaștere și socializare, o vânătoare de comori și o petrecere în pasajul Vulturul Negru.

Proiectul „Săptămâna bobocilor” a plecat de la nevoia de informare a studenților ce pășesc în primul an de facultate. Descoperindu-și universitatea, cu ajutorul colegilor lor mai mari, noii studenți sunt scutiți de stresul adaptării și de timpul pierdut în căutarea birourilor sau a departamentelor de care au nevoie.

„Prima ediție și-a atins scopul. Studenți de pretutindeni, proaspăt ajunși în oraș, au avut ocazia să participe la întâlniri cu colegii lor din anii mai mari, să afle ce înseamnă studenția, să știe la ce trebuie să fie atenți pe parcursul celor mai frumoși ani din viața lor și să descopere noul oraș în care vor trăi cea mai importantă perioadă din viața lor”, a mai spus Tudor Bungău.

Organizatorii evenimentului sunt tineri din mai multe asociații studențești.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!