Brioşe colorate, prăjituri cu tot felul de creme, salate de fructe şi fresh-uri proaspete. Cu asta au fost întâmpinaţi, luni dimineaţă, profesorii şi studenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

La iniţiativa Asociaţiei Help&Care, 30 de voluntari au scos prăjituri la vânzare pe coridoarele facultăţii, în deja tradiţionala "Cake Day". Clienţii au apărut rapid, dornici să se îndulcească de la începutul săptămânii, mai cu seamă că produsele nu au fost scumpe: câte 3 lei o bucată de prăjitură şi 6 lei o salată de fructe.

"Scopul acestui proiect este strângerea de fonduri pentru persoanele cu dizabilităţi şi nevoi speciale. În perioada următoare târgului, se vor achiziţiona produse alimentare, rechizite şi articole vestimentare pentru 120 de bătrâni din azilele şi adăposturile sociale şi pentru 50 de copii aparţinând orfelinatelor şi centrelor de plasament din judeţul Bihor", a precizat Ştefania Lazăr, vicepreşedinte al Asociaţiei Help&Care.

Voluntarii medicinişti vor scoate prăjituri la vânzare şi joi, de la ora 10, în cantina Primăriei, administrată de Restaurantul Select.

Un proiect similar are şi Asociaţia Studenţilor Universităţii din Oradea, care sub sloganul "Dăruieşte un zâmbet", va vinde prăjituri miercuri, de la ora 10, pe holul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Banii strânşi vor fi folosiţi pentru cumpărarea de cadouri pentru copiii din Centrul de Plasament nr. 2 Oradea.