Teatrul de Stat Oradea invită publicul să ia parte la maratonul teatral Săptămâna iubirii. Actorii trupei Iosif Vulcan vor pune în scenă în acest sfârşit de săptămână premierele a două poveşti de dragoste: "Îndrăgostiţii din Ancona" şi "Romeo şi Julieta".

Piesa "Îndrăgostiţii din Ancona", de Vajda Cătălin, în regia artistică a sătmăreanului Andrei Mihalache, este o comedie muzicală, în care pasiunea romantismul şi muzica îşi dau întâlnire la malul mării în oraşul latin Ancona. "Sper să fie un spectacol care să descreţească frunţile orădenilor şi care nu se adresează unui public de elită", a afirmat luni într-o conferinţă de presă Mihalache.
Pregătirile acestui spectacol au durat două luni. "Este un spectacol în care toată distribuţia are momente muzicale şi de coregrafie", a adăugat actorul Sebastian Lupu. Premiera ar fi trebuit să aibă loc vinerea trecută dar datorită unor probleme de sănătate pe care le-a întâmpinat actorul Richard Balint, va avea loc vinerea aceasta de la ora 19.

Al doilea eveniment teatral al Maratonului Iubirii va fi premiera celei mai celebre poveşti de dragoste din istoria universală, Romeo şi Julieta de William Shakespeare. Iubirea interzisă a celor doi tineri, în regia artistică a lui Bogdan Huşanu, este jucată pentru prima oară pe scena orădeană. "Am încercat să facem o adaptare şi un joc fin, iar spectacolul a fost simplificat pentru a fi până şi pe înţelesul copiilor", a spus Huşanu. Premiera va avea loc sâmbătă de la ora 19 la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Teatrul le oferă celor interesaţi reduceri, astfel preţul unui bilet este de 20 lei respectiv 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari la premieră. La achiziţionarea de bilete pentru ambele spectacole, cei interesaţi beneficiază de pachete promoţionale a câte 30 lei respectiv 15 lei pentru elevi studenţi şi pensionari.

Informaţii suplimentare şi rezervări la numerele de telefon: 0740-527.955 şi 0259-436.592.

Laviniu Kovacs