Mişcarea şi viaţa sănătoasă vor fi temele de discuţie principale, timp de o săptămână, în Facultatea de Geografie, Turism şi Sport a Universităţii din Oradea.

Între 9 şi 13 mai, elevi din clasele X-XII, studenţi, profesori şi angajaţi ai Universităţii sunt invitaţi să practice mai multe sporturi în cadrul facultăţii, care dedică o săptămână sportului şi sănătăţii. Doritorii vor putea practica minifotbal, handbal, volei, streetball, exatlon, tenis, tenis de masă, badminton, rafting, pilates, ciclism, rugby-tag, zumba şi streching.

"Cu excepţia raftingului, care se va practica pe Crişul Repede, în zona podului Carol I (Sovata), toate celelalte activităţi vor avea loc în Complexul Sportiv al Universităţii din Oradea, între orele 11:00 - 18:00", a transmis Universitatea din Oradea.

Scopul declarat al acestui eveniment este "popularizarea sportului de masă, precum şi a activităţilor recreative şi de mişcare în rândul elevilor şi studenţilor. Nu este vorba neapărat de competiţii sportive, cât despre atragerea tinerilor dar şi a profesorilor sau a personalului administrativ spre practicarea sportului", după cum a precizat Paul Dragoş, prodecanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, citat în comunicatul Universităţii.

Cei care vor să participe la activităţi trebuie să se înscrie în prealabil. Până pe 5 mai trebuie să completeze un formular disponibil pe site-ul www.fefsoradea.ro sau de pe pagina de Facebook a Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, şi să-l trimită prin mail la adresa competitie@fefsoradea.ro, notând la rubrica "subiect" sportul pentru care optează.

Gazdele insistă ca participanţii "să citească cu atenţie şi să respecte toate prevederile regulamentului de desfăşurare a evenimentului". La finalul activităţilor, participanţii vor primi diplome, cupe, medalii, tricouri, mingi, dar şi premii oferite de către sponsori.

Organizatorii săptămânii de mişcare sunt Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, studenţii anului II de la programele de studiu Educaţie Fizică şi Sportivă, Kinetoterapie şi motricitate specială, Educaţie fizică şi antrenament sportiv, iar parteneri sunt Fotbal Club Universitatea Oradea, Clubul Sportiv Universitar Oradea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!