În perioada 22-26.04.2024 s-a desfășurat programul „Săptămâna Verde”, prilej cu care s-au organizat vizite ale elevilor orădeni la Uzina de Apă nr. 2  Oradea, Laboratorul de apă potabilă Oradea și Staţia de Epurare Oradea. În cadrul acestor vizite, elevilor le-au fost prezentate procesele tehnologice specifice captării, tratării, analizelor microbiologice și fizico-chimice, distribuției apei potabile și ulterior epurării apei uzate.

Elevii orădeni au fost oaspeții Uzinei de Apă nr. 2 Oradea, locație în care dl. ing. Alin COSTA – șef Sector Captare, Tratare Apă a prezentat traseul apei brute de la captarea din Crișul Repede prin intermediul drenurilor subterane pȃnă la stațiile de tratare apă și stațiile de pompare care alimentează localitățile deservite de Compania de Apă Oradea cu apă potabilă.

În Laboratorul de Apă Potabilă al Companiei de Apa Oradea, elevilor li s-a prezentat de către dl. ing. chimist Gelu Mănăștureanu - Șef Laborator Apă Potabilă diferite analize microbiologice de apă potabilă inclusiv determinarea alcalinității totale în prezența indicatorilor de culoare.

La Stația de Epurare Oradea, pentru elevii orădeni gazda a fost dl. ing. Ștefan Miheler – Șef Sector Epurare apă uzată, care a prezentat procesul de epurare a apei uzate colectate din canalizarea orășenească și linia de tratare a nămolului de epurare și mai apoi evacuarea apei uzate epurate ȋn emisar.

Cei  401 de elevi, însoțiți de 21 cadre didactice, prezenți la locațiile Companiei de Apă Oradea în cadrul programulul “Săptămâna Verde”, provin de la   următoarele unități de învățământ primar și gimnazial: 

Colegiul Național “Onisifor Ghibu”

Colegiul Național “Iosif Vulcan“

Colegiul Tehnologic “Mihai Viteazul“

Liceul Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu”

Liceul Teoretic “Aurel Lazăr“

Liceul de Arte Oradea

Școala Generală “Oltea Doamna“

Școala Gimnazială “Aurel Pop“ Oșorhei

SC Compania de Apă Oradea este un partener educațional important pentru unitățile de învățământ bihorene, sute de elevi au astfel, posibilitatea cunoașterii și asimilării mai aplicate a noțiunilor despre apă și mediu, care sunt predate la diferite materii de studiu în cadrul programei școlare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!