Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat că cinci bărbaţi şi două femei, cu vârste între 10 şi 44 de ani, din localitatea bihoreană Bogei, au fost internate miercuri la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu", cu o formă severă de toxiinfecţie alimentară.

Oamenii mâncaseră salată franţuzească, făcută cu maioneză din ouă crude, după ce le-au ţinut şase ore la frigider. Astfel că specialiştii DSP bănuiesc că alimentele care ar fi putut cauza toxiinfecţia sunt ouăle din propria gospodărie.

"Persoanelor internate le-au fost recoltate produse biologice pentru analiza copro-bacteriologică", se precizează într-un comunicat al DSP.

DSP a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor privitor la focarul de toxiinfecţie, urmând ca ancheta epidemiologică să continue până la identificarea concretă a microbului care a cauzat toxiinfecţia.