Şapte cetăţeni străini - din Maroc, Siria, Etiopia şi Eritreea - care au încercat să treacă ilegal în Ungaria, pe jos, au fost prinşi de poliţşiştii de frontieră.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a anunţat duminică, printr-un comunicat, că tinerii străini, cu vârste între 20 şi 25 de ani, au fost prinşi în două ture: primul grup sâmbătă seară, în jurul orei 20.30, iar al doilea la miezul nopţii.

Primii trei au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră pe direcţia localităţii Satăul Mic, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos spre graniţă, fiind opriţi şi conduşi la sediul Sectorului P.F. Borş, pentru cercetări. Astfel, s-a descoperit că toţi trei sunt cetăţeni din  Maroc, bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani.

"Mai târziu, în jurul orei 24.00, pe direcţia aceleiaşi localităţi, au fost depistate alte patru persoane, în timp ce se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Acestea au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Borş, pentru cercetări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din  Siria, Etiopia şi Eritreea, doi tineri în vârstă de 20 şi 21 de ani şi două tinere în vârstă de 20, respectiv 25 de ani", arată comunicatul ITPF.

Toţi cei şapte sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

"În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat în ambele cazuri la întreruperea călătoriei celor şapte persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", încheie comunicatul.