Desfăşurată în perioada 18-19 aprilie, la Iaşi, ediţia din acest an a Cupei României la judo seniori a însemnat un nou succes repurtat de şcoala de judo orădeană, reprezentată de sportivii de la CSM Liberty Oradea, sportivi pregătiţi de Aurelian Fleisz şi Emil Morar.

În pofida unor absenţe de marcă din echipa orădeană, sportivi accidentaţi sau angrenaţi în alte competiţii (Larisa Florian,  Andreea  Florian,  Costel  Dănculea,  Valentin  Radu), ceilalţi participanţi la competiţie au obţinut 7 medalii, din care 4 au fost de aur.

Principalii remarcaţi din delegaţia orădeană au fost Ioana Matei, Lorena Podelensczki, Laszlo Szoke (foto) şi Denis Mititelu, toţi medaliaţi cu aur şi câştigători ai cupei.

Iată însă clasările pe podium ale orădenilor:

Locul  I  - Ioana Matei   48 kg,   Lorena  Podelensczki  78 kg,  Laszlo  Szoke  66 kg  si  Denis  Mititelu  81 kg;

Locul II  - Luca Kunszabo  100 kg  si  Madalina  Pantea  78 kg;

Locul III - Vlad Visan  81 kg;

Nu au reuşit să obţină medalii, pierzând atât intrările în finală, cât şi întâlnirile pentru locul III, astfel clasându-se doar pe locul V, următorii:

- Bertalan  Farkas  (66 kg),  David  Pusztai  (73 kg),  Adrian  Merge  (90 kg)  şi  Daniel  Matei  (100 kg).

Tot pe locul V s-a clasat şi sportiva de la CS Crişul Oradea,  Denisa  Benţe  (52 kg).

La capitolul neîmplinirilor sau al surprizelor neplăcute se încadrează eliminările în tururile preliminare  a unor judoka orădeni  valoroşi, dar care de data aceasta au greşit, fapt care i-a scos din lupta pentru medalii. Este vorba despre: Dan  Fâşie  (73 kg),  Zoltan  Farkas  (81 kg) şi  Răzvan  Bodea  (90 kg).

Din punct de vedere al punctelor obţinute de fiecare sportiv în parte, în clasamentul general al Cupei României, ediţia 2015, CSM Liberty Oradea, s-a clasat pe locul II.


Iată însă clasament final al cluburilor:

Locul  I  - CSM Cluj-Dinamo Bucureşti

Locul II  - CSM  Liberty  Oradea

Locul III  - CS Politehnica Iaşi.