Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a înregistrat şapte contestaţii la cea de-a treia probă a concursurilor pentru directorii şi directorii adjuncţi ai unităţilor de învăţământ din judeţ, cea de interviu şi, de altfel, singura care putea fi contestată.

Profesori din alte judeţe urmează acum să analizeze atât documentele depuse de candidaţi la această probă, adică planul managerial, cât şi înregistrările audio-video ale interviurilor pe care le-au susţinut.

"Reevaluarea se va face strict pe documentele încărcate în platforma electronică, pe documentele depuse în momentul evaluării, acea ofertă managerială, şi pe baza înregistrărilor audio-video. Toate acestea sunt deja puse la dispoziţia colegilor care vor primi sarcina de a soluţiona contestaţiile, prin platforma electronică", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, inspectorul şcolar general Alin Novac Iuhas.

Deocamdată, nu se ştie în ce judeţ vor fi soluţionate contestaţiile, la fel cum IŞJ Bihor nu ştie încă din ce judeţ va primi contestaţii de evaluat.

Au depus contestaţii fosta directoare a Colegiului Tehnic Transilvania, Maria Ruge, căreia i se opun colegii din şcoală şi care la proba interviului a obţinut de la reprezentanţii profesorilor din comisia de concurs note sub 2, Ana Mihaela Pele, care a pierdut concursurile la trei grădiniţe din Oradea şi a contestat toate aceste rezultate, Manuela Fazecaş, care a concurat pentru direcţiunea Liceului George Bariţiu Oradea, Domnica Pantea, care a vizat direcţiunea Şcolii Floare de Lotus Sânmartin, şi Tiberiu Sîncelean, candidat la direcţiunea Şcolii 16 Oradea.

Dacă aceştia vor avea sau nu câştig de cauză se va şti cel mai târziu în 9 decembrie, termenul limită pentru soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

Pe 16 decembrie, toate rezultatele concursurilor vor fi validate în Consiliul de Administraţie al IŞJ Bihor, iar apoi câştigătorii îşi vor prelua funcţiile. Aşa cum BIHOREANUL a scris, jumătate din actualii directori vor fi schimbaţi din funcţii. Printre aceştia se numără şi directoarele celor mai mari colegii din Oradea: Liana Papagiannis de la Colegiul Emanuil Gojdu, care va fi înlocuită de fostul inspector şcolar Florin Nicoară, şi Cristina Elena Marian de la Colegiul Mihai Eminescu, care a pierdut concursul în faţa profesoarei Livia Muntean.