Şapte elevi bihoreni, patru de la Popeşti şi trei de la Ştei, au fost eliminaţi de la Bacalaureat din prima zi de examen, pe motiv că au încercat să copieze. Ei nu vor mai putea participa în următoarele două sesiuni la examen, aşa că cel mai devreme vor putea să reîncerce în toamna anului următor.

De asemenea, potrivit inspectorului şcolar general Nicolae Avram, din cei 5.054 de elevi înscrişi la Bac, 139 au absentat la examenul de luni.

IŞJ Bihor se confruntă şi cu o situaţie aparte, căci lucrările erau în şcoli şi la ora 15, deoarece Ministerul Educaţiei nu a comunicat încă unde vor fi corectate. "Mă aşteptam să ne comunice la videoconferinţa de la ora 12, dar deocamdată nu ni s-a spus nimic", a declarat Avram pentru BIHOREANUL.

Anul acesta, în premieră, Ministerul Educaţiei a decis ca lucrările de Bac să fie corectate în alte judeţe, stabilite printr-o tragere la sorţi. Din acest motiv, a fost modificată şi data afişării rezultatelor, din 6 în 7 iulie.

UPDATE:

Luni seară, Ministerul Educaţiei a comunicat IŞJ Bihor unde vor fi corectate lucrările elevilor bihoreni, iar profesorii le-au şi dus. Ministerul Educaţiei nu a făcut publică însă repartizarea stabilită. 

Citeşte şi articolul "Bacalaureatul a început fără probleme în toate şcolile din Bihor (FOTO)"