Peste doi ani, condițiile de confort din mai multe unități de învățământ din Oradea ar trebui să fie mai bune decât sunt în prezent.

Primăria vrea să investească 80 de milioane de lei în reabilitarea energetică a șapte grădinițe și școli din oraș. În ședința Consiliului Local de miercuri, aleșii municipiului au aprobat în unanimitate documentațiile și indicatorii tehnico-economici pentru aceste investiții, care vor fi susținute financiar prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Unitățile de învățământ în care se vor face lucrări sunt: Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir, cu cele două clădiri pe care le are pe străzile Dimitrie Cantemir și Sextil Pușcariu (investiție estimată la 18,7 milioane lei, cu TVA), Liceul Sanitar Vasile Voiculescu (13,6 milioane lei), Școala Ion Bogdan (3,8 milioane lei), Școala Ioan Slavici (1,9 milioane lei), Liceul de Arte (27,5 milioane lei), Grădinița nr. 14 (2,9 milioane lei) și Grădinița nr. 46 (11,6 milioane lei).

Contractele privind finanțarea acestor investiții cu ministerul de resort au fost semnate în februarie anul trecut, a precizat Primăria Oradea într-un comunicat transmis miercuri.

Lucrările la fiecare unitate de învățământ vor dura 14 sau 24 de luni, în funcție de complexitatea lor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!