Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au oprit şapte migranţi din Egipt, Algeria şi Turcia, solicitanţi de azil în România, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în state din Vestul Europei. 

"În data de 04.02.2020, în jurul orei 16.50, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au depistat, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, patru cetăţeni străini care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Cele patru persoane au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului P.F. Borş, pentru cercetări", a transmis, miercuri, comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Din cei patru, trei cetăţeni sunt din Egipt şi unul din Algeria, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani.

În noaptea de marţi spre miercuri, la ora 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au depistat, în apropierea liniei de frontieră cu statul vecin, alţi trei bărbaţi (foto) care se deplasau pe jos, spre Ungaria. 

De data aceasta a fost vorba de migranţi din Turcia, cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani. 

Toţi migranţii sunt solicitanţi de azil în România. În cazul acestora se fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.