Alţi şapte migranţi au fost opriţi să treacă ilegal graniţa în Ungaria la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, după ce, cu două zile în urmă, în acelaşi loc, şapte cetăţeni străini au fost prinşi ascunşi într-un TIR plin cu butoaie cu sos de roşii.

Conform unei informări transmise joi de către Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, şapte cetăţeni străini, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră, proveniți din Nepal, Afganistan şi Pakistan, au fost decoperiţi de poliţiştii de frontieră ascunşi în compartimentul de marfă al unui TIR care transporta paleţi cu materiale din plastic pentru o firmă din Suedia. 

Conform aceleiaşi surse, autocamionul era condus de un cetăţean georgian. 

În total, în ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră arădeni și bihoreni din cadrul PTF Vărşand, Nădlac II şi Borş II au depistat 34 de cetăţeni din Afganistan, India, Pakistan, Congo şi Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci automarfare încărcate cu diverse bunuri.

În toate cazurile, se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun.