Șapte profesoare din Bihor se numără printre cadrele didactice nominalizate la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024, organizată de Asociația pentru Valori în Educație (AVE). Câștigătorii vor primi câte o finanțare de 3.500 de euro pentru un proiect al unității de învățământ.

Pe lista directorilor selectați din regiunea de vest a României se numără Alexandra Micula, directoarea Liceului Tehnologic Special nr. 1, Oradea, și Eugenia Codruța Lup, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Avram Iancu, finaliste în secțiunea „Antreprenoriat”.

La categoria „Egalitate de șanse”, din Bihor sunt patru directoare nominalizate: Otilia Andrada Șulea - Grădinița cu program prelungit nr. 53, Oradea; Ramona Nicoleta Moț - Școala Gimnazială nr. 1, Abram; Daniela Tutoș - Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca; Mariana-Simona Bocșan - Școala Gimnazială „Lucreția Suciu”, Oradea.

Aceeași Otilia Andrada Șulea, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53, Oradea, a fost nominalizată și la secțiunea „Inovare”, unde mai este finalistă Tatiana Șinca, de la Școala Gimnazială „Iosif Vulcan”, Holod.

„Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale, fiind și o sursă de inspirație pentru alți directori. Cu fiecare ediție a Galei, AVE facilitează parteneriate între școli și companii, școli și ONG-uri și amplifică impactul educației în viața fiecăruia, dincolo de spațiul imediat al școlii”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În premieră, competiția națională are și patru etape de jurizări regionale. Una dintre ele va avea loc pe 12 septembrie la Oradea, unde reprezentanți ai companiilor de top din România, prezente în regiune, ai sectorului neguvernamental, ai inspectoratelor școlare, elevilor sau mass-media vor analiza performanțele directorilor nominalizați și îi vor intervieva, iar la final fiecare dintre finaliști va primi un punctaj. La fiecare categorie de concurs, din finaliștii regionali vor câștiga cei care vor avea punctajul cel mai mare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!