Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor bihoreni au început urmărirea penală împotriva unui cetăţean de 74 de ani din Serbia şi faţă de o societate comercială cu sediul în Salonta, pentru evaziune fiscală.

"Acesta este suspectat că, în perioada 2010 - 2012, în calitate de reprezentant legal al respectivei societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni comerciale ce atestă livrări de bunuri şi prestări de servicii, care nu au fost evidenţiate în contabilitatea societăţii şi nu au fost declarate la organele fiscale competente", arată un comunicat transmis marţi de Poliţia bihoreană.

Sârbul este bănuit, în plus, şi că a efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri din state membre ale Uniunii Europene (Ungaria, Slovacia, Cipru), pentru care nu a putut face dovada modului de valorificare şi nici nu poate justifica existenţa în stoc a bunurilor achiziţionate.

"Prejudiciul cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 11.181.201 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit", mai precizează comunicatul.

SIF continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a individului, dar şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat bugetului consolidat al statului.