"CSM suntem noi! Campionii României suntem noi!". Aşa au cântat, joi seară, în Piaţa Unirii, peste 2.000 de fani ai echipei orădene de baschet CSM CSU Oradea, care tocmai a reuşit să obţină primul titlu de campioană din istorie.

O parte dintre susţinători se aflau deja în piaţa centrală a oraşului, de unde au urmărit pe un ecran LED partida decisivă a finalei cu BC Mureş, desfăşurată în Arena Antonio Alexe, plină la rândul ei cu suporteri îmbrăcaţi în roşu.

În jurul orei 22, prezentatorul Victor Mihalcea i-a adus pe o mică scenă amplasată în Piaţa Unirii pe noii campioni ai României la baschet, în frunte cu antrenorul Cristian Achim, secundul Milan Mitrovic, managerul Şerban Sere, preşedintele Florin Birta şi Gheorghe Vajai, unul dintre cei mai importanţi sponsori ai echipei orădene.

Trofeul a fost adus în faţa celor peste 2.000 de suporteri entuziaşti de căpitanul William Franklin, care le-a mulţumit acestora pentru susţinerea de care au dat dovadă şi i-a îndemnat să nu uite că iau parte la un moment istoric, câştigarea primului titlu de către CSM Oradea.

Victoria baschetbaliştilor orădeni a fost sărbătorită şi cu focuri de artificii, acompaniate de tradiţionala melodie "We are the champions", fredonată deopotrivă de sportivi şi de fanii lor.

Totodată, cei prezenţi în Piaţa Unirii au avut parte şi de un foc de artificii, precum şi de un "duş" cu şampanie, ai cărui autori au fost câţiva dintre componenţii echipei.

Orădenii s-au înghesuit apoi să-şi facă fotografii cu baschetbaliştii preferaţi, aceştia rămânând în Piaţa Unirii chiar şi după ora 23. Pe de altă parte, în scurtul său speech, managerul Şerban Sere a dedicat trofeul şi lui Antonio Alexe, baschetbalist orădean care şi-a pierdut viaţa în urmă cu mai mulţi ani într-un accident de maşină şi care a pus bazele unei echipe de baschet la Oradea.

Citiţi detalii despre joc în articolul "Performanţă istorică: CSM Oradea, campioana României la baschet! (FOTO/VIDEO)"