Ansamblul de Dans Nagyvárad al Teatrului Szigligeti din Oradea a împlinit 20 de ani de existență. Cu această ocazie, în ultimele două seri, la Teatrul din oraș au avut loc mai multe evenimente aparte: lansarea unui album cu ilustrații, o gală de dans jubiliară și un concert de muzică populară.

Potrivit unui comunicat transmis duminică, albumul lansat vineri a fost prezentat de Orsolya Bozsódi-Nagy, secretarul literar, Enikő-Agnes Szabó, directorul artistic al ansamblului, și Levente Árpád Biró, editorul cărții, care au discutat despre istoria ansamblului și despre cartea bogat ilustrată care cuprinde activitățile diverse ale companiei.

Tot vineri seară, a avut loc gala de dans jubiliară. „Spectacolul, editat de Eszter Novák, director și director artistic al Trupei Szigligeti, a prezentat scene din producții emblematice ale ultimelor două decenii, interpretate de actuali membri ai companiei, respectiv de foști dansatori și muzicieni”, a transmis Teatrul Szigligeti.

Cu acest prilej, managerul instituției, Katalin Czvikker, a anunțat că Ansamblul de Dans Nagyvárad a fost invitat de Ministerul român al Culturii la Expoziția Mondială de la Dubai, unde în luna martie dansatorii vor susține o serie de spectacole.

În aceeași seară, a mai avut loc și o reprezentație a piesei de teatru de dans popular „Cântec ostășesc”. Programul jubiliar s-a încheiat sâmbătă, cu un concert de muzică populară susținut de muzicieni care colaborează cu compania de dans.