A fost sărbătoare, sâmbătă, la Autogrand, dealerul Skoda din Oradea, care a împlinit 20 de ani de activitate. Fanii mărcii s-au reunit pentru a sărbători împreună Ziua Cehiei, ţara în care se fabrică maşinile Skoda, dar şi pentru a admira cele mai noi modele ale mărcii, pe care le-au putut lua la test drive.

Compania şi-a aşteptat invitaţii cu masa pusă, în special cu dulciuri precum biscuiţi, ciocolată sau prăjituri după reţetă cehească. Iar cei care nu au venit cu maşinile au fost aşteptaţi şi îmbiaţi cu bere blondă cehească.

Cei mai entuziasmaţi au fost, cum era de aşteptat, copiii, care s-au jucat, au desenat şi chiar au putut face puzzle-uri cu Skoda, în vreme ce părinţii lor au încercat maşinile sau doar le-au admirat. În faţa showroom-ului au fost aliniate mai multe modele ale mărcii - între care Octavia, Rapid, Fabia sau Superb, dar în special noul Kodiaq - care au atras aprecierile cunoscătorilor.

"Împreună cu importatorul Skoda, am decis ca, începând de anul acesta, Ziua Cehiei să fie în acelaşi timp şi Ziua Skoda. Am încercat să punem la dispoziţie toate modele de autoturisme Skoda. Am aşteptat familii, clienţi, viitori clienţi, să participe la o întâlnire prietenească, de familie, de familia Skoda", a explicat directorul general al Autogrand, Tibor Rittner.

Între altele, cei prezenţi au putut afla şi detalii din istoria şi tehnologiile Skoda, un punct aparte marcându-l celebrul cristal de Bohemia, din frumoasa regiune a Republicii Cehe, cel mai iubit cristal din lume, care a inspirat liniile noilor modele Skoda. "Cum vedeţi, sunt nişte linii aprofundate, care se regăsesc în faruri, în bări, capote, peste tot, şi ne mândrim cu Cristalul de Bohemia", a mai spus reprezentantul Autogrand.

Evenimentul a culminat cu un spectacol de dansuri populare ceheşti oferite de ansamblul junior al Uniunii Slovacilor şi Cehilor din România, foarte gustat de cei prezenţi.