Comuna Oşorhei este sâmbătă în sărbătoare. Înainte de debutul postului Crăciunului, când încă toţi localnicii se pot înfrupta din mâncărurile preferate, consilierii locali ai comunei au tăiat mai mulţi porci şi s-au pus pe gătit.

Pe platoul din spatele Primăriei, dis de dimineaţă, consilierii locali s-au împărţit în echipe care au reprezentat fiecare un sat al comunei, şi-au adunat ajutoare şi s-au pus pe treabă. De la organizatori, Primăria şi Consiliul Local Oşorhei, au primit porcii sacrificaţi, aşa că au trebuit să-i tranşeze şi apoi să prepare carnea aşa cum au învăţat acasă. La ora 11, toate echipele umpleau cârnaţi şi caltaboşi, aveau toroşul pe foc, dar şi bucăţi de ceafă pe grătare.

Din bucatele lor s-au putut înfrupta toţi localnicii. Pentru preţul de 10 lei, fiecare localnic a putut să aleagă de la care echipă vrea să mănânce şi a primit o porţie compusă din toate preparatele. La finalul zilei, echipa care a vândut cele mai multe porţii va fi desemnată câştigătoarea premiului de popularitate.

De asemenea, un juriu format din bucătari va gusta din preparatele tuturor echipelor şi va stabili şi câştigătorii de drept ai concursului. Aceştia vor fi recompensaţi cu diplome şi felurite premii oferite de sponsori.

Cel mai important este însă că, la finalul zilei, carnea şi mâncărurile rămase nevândute, dar şi banii strânşi de la localnici, vor ajunge la cei mai sărmani dintre locuitorii comunei.