Sărbătoare, la Oşorhei, unde vineri după amiază a debutat Zilele Comunei, cu trei inaugurări de seamă: un Centru de Afaceri Metropolitan, un cămin cultural şi un dispensar.

Festivităţile au început în jurul orei 15, cu prezentarea Centrului de Afaceri Metropolitan, în spatele primăriei Oşorhei.

Potrivit primarului Ioan Pop, lucrările, executate de Construcţii Bihor, au demarat în 2014, iar costurile s-au ridicat la 800.000 de euro, fonduri transfrontaliere.

Realizată după standarde de ultimă generaţie, clădirea este utilată complet, pentru a putea găzdui oricând firmele care vor să îşi desfăşoare activitatea aici.

La inaugurare, primarul Ioan Pop a mulţumit membrilor Consiliului Local pentru sprijinul acordat. "S-a implicat fiecare în parte", şi-a lăudat edilul colegii, afirmând şi că în cadrul aceluiaşi proiect s-a reuşit şi asflatarea a 12 străzi din localităţile Oşorhei şi Fughiu, cu o lungime de 12,8 kilometri.

Între cei care au luat parte la festivităţi s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, vicepreşedintele CJ Ionel Avrigeanu, senatorul Gavrilă Ghilea sau preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian, care au transmis felicitări pentru hărnicia oamenilor locului. Cu toţii au punctat reuşitele primarului Ioan Pop din cei 7 ani de mandat. 

Tot aici, reprezentanţii comunei au oferit distincţii şi diploma de onoare Pro Civitate unei fundaţii din Olanda, iar elevii din comună care au obţinut cele mai bune rezultate au fost premiaţi, la fel ca dascălii lor.

După deschiderea Centrului de Afaceri Metropolitan, cei prezenţi au pornit spre satul Cheriu, pentru inaugurarea unui nou Cămin Cultural, sub al cărui acoperiş a fost construit şi un dispensar, având în vedere că până nu demult medicul de familie de aici îşi desfăşura activitatea într-o grădiniţă.

Potrivit reprezentanţilor comunei, aici lucrările au început în 2013 şi au fost executate de firma Gigi Ioani Oşorhei. Suma totală a construcţiei s-a ridicat la 87.000 de euro şi a fost suportate in bugetul local.

Atât căminul, care are 100 - 120 de locuri, cât şi dispensarul medical, sunt complet utilate ş au putut fi deja date în folosinţă.

Zilele Oşorheiului continuă sâmbătă cu o serie de evenimente inedite pentru petrecăreţi. Concerte de muzică populară, expoziţii de animale, demonstraţii de box, concursuri de prins purcei sau un concert al trupei Semnal M sunt câteva dintre atracţiile principale ale evenimentului.

Citiţi întreg programul evenimentelor, în articolul Program variat la Zilele Oşorheiului: Deschiderea unui centru de afaceri, concurs de prins purcei, muzică populară şi concert Semnal M

Viorel Orbai