Copiii care au vizitat Grădina Zoologică din Oradea, începând de marţi până joi (21-23 decembrie 2021), au avut posibilitatea să-l întâlnească pe Moş Crăciun, aflat în misiune printre vieţuitoare. Pe lângă câte un mic dar şi diplome de copii cuminţi, cei mici au avut oportunitatea să ducă, împreună cu darnicul moş, cadouri frumos împachetate animalelor preferate.

Spiriduşii Moşului au intrat în acţiune la Grădina Zoologică din Oradea. Spre deosebire de alţi ani, când Crăciunul animalelor se desfăşura într-o singură zi, în acest an, evenimentul a durat aproape toată săptămâna premergătoare marii Sărbători.

Angajaţii, coordonaţi de administratorul Florin Ienciu şi medicul veterinar Alexandru Sârbu, le-au pregătit animalelor hrana în cutii de cadouri frumos colorate.

Îngrijitorii au intrat apoi în rolul spiriduşilor şi, însoţiţi de Moşul cel darnic, au vizitat animalele rând pe rând.

Babuinii, suricatele, macacii japonezi, lemurii, dar şi celelalte necuvântătoare s-au bucurat precum nişte copii, înfruptându-se cu poftă din darurile primite: dulciuri, fructe, produse de patiserie şi alte bunătăţi.

La fel de bucuroşi de întâlnirea cu moşul şi poneiul său au fost şi copiii aflaţi în vizită la Zoo Oradea în aceste zile. Ei au fost încântaţi să vorbească cu îndrăgitul personaj, să primească micile daruri şi chiar să se joace cu prietenosul ponei.

"Ne bucurăm că am reuşit iar să organizăm acest eveniment devenit tradiţie, prilej cu care le introducem şi pe animale în atmosfera specială de sărbătoare. Animalele captive au nevoie nu numai de hrană, ci şi de afecţiune, iar noi, toţi angajaţii de aici, facem tot posibilul să nu le lipsească nimic", a spus Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice Oradea.

Biletele de copii achiziţionate în aceste trei zile au participat la o tombolă, la finalul căreia, biletul extras câştigător a fost recompensat cu un cadou pufos, şi anume cu un porcuşor de Guineea.

Zoo Oradea vă urează Sărbători Fericite, un An Nou cu sănătate şi vă aşteaptă în vizită. Programul în această perioadă este zilnic între orele 9-17 (ora 16, la casierie).

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea