Găluşte umplute cu vişine, cu brânză dulce sau sărată, cu carne de pui ori de vită - sunt câteva dintre delicatesele pe care le vor putea încerca cei care vor ajunge, sâmbătă, la Sărbătoarea găluştelor, un eveniment caritabil organizat de Fundaţia Şinca în Oradea. 

Preparatele vor fi pregătite de refugiaţi ucraineni pasionaţi de gastronomie, împreună cu bucătari orădeni. La eveniment vor fi şi multe băuturi răcoritoare şi muzică live.

"La noi găluştele acestea se numesc vareniki şi sunt ca nişte colţunaşi fierţi, foarte populari în bucătăria ucraineană", a explicat ucraineanca Nataliia Bogdanovna Rybalka, care va găti la festival. 

Sărbătoarea găluştelor va începe sâmbătă, la ora 10, pe strada Nicolae Jiga nr. 25, şi va dura 2-3 ore. Intrarea este liberă. 

Festivalul fiind unul caritabil, participanţii sunt încurajați să cumpere cât mai multe găluşte dulci și sărate. Banii adunaţi din vânzarea lor vor ajuta la susţinerea activităţilor organizate de Fundaţia Şinca pentru refugiații ucraineni.

ONG-ul ține săptămânal mai multe cursuri de limba română pentru copii și adulți proveniți din țara vecină, dar și ateliere creative pentru cei mici. Circa 120 de refugiați sunt beneficiari ai fundației. 

Evenimentul este organizat de Fundaţia Şinca în parteneriat cu Biserica Viaţă Nouă Oradea şi Crucea Roşie Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!