Orădenii au ocazia să petreacă ziua de sâmbătă în cinstea naturii și, mai ales, a lumii acvatice. Cu prilejul Zilei Internaționale a Migrației Peștilor, asociațiile Aqua Crisius, Ecotop și CAPDD Bihor, alături de Facultatea de Științe, vor organiza mai multe activități dedicate peștilor și insectelor acvatice.

Cei interesați sunt așteptați sâmbătă, 21 mai, între orele 11 și 13.30, pe malul drept al Crișului Repede, aval de Podul Intelectualilor, în partea dinspre râu a Parcului Libertății, respectiv în apropiere de Aleea Anna Marossy.

Prima acțiune, de la ora 11, va fi un atelier de studiu al peștilor (ihtiofaunei), ce va cuprinde și o demonstrație pescuit științific, în organizarea Universității din Oradea și a asociației Aqua Crisius.

De la ora 12, Ecotop Oradea va ține un atelier de cunoașterea insectelor acvatice, iar de la 12.45 specialiștii din CAPDD Bihor și Aqua Crisius vor organiza un tur ghidat pe malurile Crișului, în care vor prezenta o istorie a activismului orădean și probleme de conectivitate longitudinală ale Crișului Repede.

„Permanent în intervalul 11-13.30, pentru cei mai tineri dintre participanți am pregătit diverse ateliere și jocuri educative și distractive, incluzând o tombolă cu premii și o activitate de desenat și colorat pești”, se arată într-un comunicat al Aqua Crisius.

Curioșii pot afla mai multe detalii despre evenimente de pe pagina evenimentului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!