Moșul de anul acesta a rămas fără bani de cadouri, până acum banale. Sărbătorile de iarnă se vor ține fără fasolea cu ciolan de 1 Decembrie și obișnuitele colinde și pachețele cu dulciuri pentru copii la Primărie.

Ordonanța 90 din octombrie 2023, de reducere a cheltuielilor, interzice municipalității să inițieze astfel de cheltuieli tradiționale, întrerupte doar în timpul pandemiei de Covid-19.

Concret, tradiționala fasole de Ziua Națională, gătită cu armata, cu cheltuieli minime, ar fi costat cam 20.000 lei, iar pungile cu dulciuri, oricum drămuite, care ar fi fost acordate pentru copiii care trec cu colinda pe la Primărie, ar fi fost undeva la 50.000 lei. În total, 70.000 lei, sumă ce reprezintă circa 0,005% din bugetul Oradiei, de circa 1,4 miliarde lei, bani pe care, la o adică, municipalitatea i-ar fi putut aduna inclusiv din sponsorizări.

Oricum, orădenii nu trebuie decât să aibă răbdare. Cum pentru anul viitor sunt anunțate patru runde de alegeri, politicienii atât de chivernisiți azi vor da drumul la ciolan și colinde la fiecare întâlnire electorală. Desigur, pentru cine mai crede în Moș Crăciun...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!