Peste 3.000 de bihoreni au ajuns în mini-vacanţa sărbătorilor de iarnă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, după cum arată datele centralizate săptămâna aceasta. Cei mai mulţi bihoreni s-au prezentat cu probleme cardiace şi neurologice.

Potrivit şefului UPU-SMURD Oradea, dr. Hadrian Borcea, în perioada 24 decembrie şi 2 ianuarie, 3.192 de pacienţi au mers la spital. Dintre aceştia, în total, s-au internat 645.

"Statistic, a fost mai liniştit decât anul trecut, însă am avut şi zile încărcate", a declarat Hadrian Borcea, marţi, pentru BIHOREANUL.

Zilele cele mai aglomerate pentru angajaţii UPU au fost 27 decembrie, când s-au prezentat 405 de persoane, şi pe 2 ianuarie 2020, când 403 de bihoreni au avut nevoie de ajutorul medicilor.

"Bihorenii au venit cu diverse probleme, predominând cele neurologice şi cardiologice, nu cele digestive, aşa cum a fi fost tentaţi să credem", a mai spus Borcea.

Medicul a mai precizat că în ultimele zile, numărul prezentărilor la UPU a scăzut și nu s-au mai înregistrat cazuri deosebite.

Cel mai grav caz din perioada sărbătorilor a fost pe 4 ianuarie, când un orădean de 37 de ani a fost rănit de un element pirotehnic care i-a explodat în față. Așa cum BIHOREANUL a mai scris, explozia i-a sfâșiat mâna stângă, amputându-i parțial mai multe degete, şi i-a rănit grav zona feţei, în special ochii. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de a-şi recăpăta vederea.