Fundaţia Încrederea din Oradea se străduie să facă ceva mai uşoară viaţa sărmanilor oraşului. Joi şi vineri, ONG-ul distribuie alimente neperisabile şi haine orădenilor fără venituri ori cu venituri mici.

Astfel, organizaţia oferă zahăr, ulei, macaroane, făină de grâu şi mălai, orez, dar şi căciuli, şosete, mănuşi, fulare, aşternuturi de pat şi pături.

De toate acestea pot beneficia bătrânii care au peste 65 de ani, fără aparţinători şi cu venit sub 350 de lei, pensionari care au peste 65 de ani, locuiesc în chirii, au copii fără loc de muncă şi venituri sub 350 de lei ori cuplurile de pensionari cu vârsta peste 65 de ani, fără aparţinători şi cu suma veniturilor lor sub 500 de lei.

De asemenea, pot primi ajutor din partea fundaţiei mamele singure cu venituri sub 400 de lei, care nu mai au alţi aparţinători sau alt ajutor din altă parte (părinţi sau alte rude), persoane fără adăpost şi fără venit, pensionari de invaliditate gradul 1 şi 2, cu venituri totale pe familie sub 500 de lei ori familiile cu copii fără nici un venit.

Ajutoarele se distribuie la sediul fundaţiei de pe strada Cuza Vodă nr. 22, între orele 10 şi 22.