Pandemia de Covid face ca Teatrul Regina Maria să aibă şi altfel de premiere decât cele cu care şi-a obişnuit publicul. Astfel, noul spectacol al trupei Iosif Vulcan, "Şarpele în iarbă", după o piesă scrisă de dramaturgul britanic Alan Ayckbourn, va fi disponibil online, pe Youtube.

Este pentru prima oară când o premieră a actorilor orădeni este filmată şi prezentată online, nefiind jucată în faţa publicului.

Totul online

Detaliile legate de premieră au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, miercuri, la Teatru, de Victoria Balint, noul director al Trupei Iosif Vulcan, Sebastian Lupu, regizorul spectacolului şi două dintre actriţele din distribuţie, Anda Tămăşanu şi Mirela Niţă Lupu.

Pregătirile pentru spectacol au început din 25 februarie, atunci când se dorea punerea sa în scenă în mod convenţional. "În timpul stării de urgență ne-am gândit să-l oferim publicului în varianta online, aşa că am repetat mult pe platforma Zoom. Nu a fost deloc uşor pentru că de multe ori conexiunea la internet nu era bună şi nu reuşeam să ne sincronizăm", a spus Sebastian Lupu.

Spectacolul a fost filmat pe scena Teatrului Regina Maria, iar în toamnă regizorul doreşte să fie jucat şi în faţa publicului, pe scena teatrului Arcadia. 

Piesa de teatru este scrisă de Alan Ayckbourn, un dramaturg britanic. Scriitorul spune povestea a două surori care au avut o copilărie nefericită şi care mai apoi s-au distanţat una de cealaltă. Întâlnirea lor, care ar fi trebuit să fie una fericită, devine una traumatizantă, plină de reproșuri și frustrări. Certurile dintre cele două sunt provocate și de fosta infirmieră care le-a îngrijit tatăl până la moarte. 

Premieră de tip nou 

Din distribuţia spectacolului fac parte actriţele Anda Tămăşanu, Mirela Niţă Lupu şi Angela Tanko. Scenografia este semnată de Oana Cernea şi muzica de Romeo Rîmbu.

Spectacolul "Şarpele în iarbă" va putea fi vizionat online sâmbătă, de la ora 19. Totuşi, transmisiunea nu va fi live, reprezentaţia fiind deja filmată. Cei care îşi vor cumpăra bilete, disponibile pe site-ul bilete.ro, vor primi un cod prin care vor putea avea acces la platforma de YouTube unde va fi publicat spectacolul, care va dura o oră și 18 minute.

Preţul unui bilet este de 30 de lei, iar la următoarea reprezentaţie, care va fi în 26 iulie, va fi de 20 de lei.