Aquaparkul Nymphaea, cel mai mare complex acvatic din vestul României, a împlinit în 10 septembrie 2022 şase ani de funcţionare. În toţi aceşti ani, numărul de vizitatori a crescut constant, complexul fiind frecventat de turişti  din întreaga ţară, dar şi de tot mai mulţi cetăţeni străini.

Anul 2022 a însemnat pentru Aquaparkul Nymphaea anul revenirii la viaţă, după doi ani (2020-2021) în care a funcţionat cu jumătăţi de măsură sau chiar deloc. Chiar şi în aceşti doi ani îngreunaţi, Aquaparkul şi-a făcut "datoria", încheind activitatea pe profit.

Un bilanţ la finalul primelor nouă luni din anul 2022 conturează cifre îmbucurătoare, numărul vizitatorilor şi veniturile depăşind valorile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2019, cel mai bun an financiar de până acum.

Astfel, comparativ cu anul 2019 (1 ianuarie – 30 septembrie), când Aquaparkul Nymphaea a avut 233.133 vizitatori, în aceeaşi perioadă din 2022, a fost înregistrat un număr de 286.539 clienţi, cu 53.406 mai mulţi (23%).

Cât priveşte veniturile, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2019, acestea au fost în valoare de 21,6 milioane lei, iar în aceeaşi perioadă din anul 2022, veniturile s-au cifrat la 24,2 milioane lei, cu 2,6 milioane lei mai mult (12%).

"Analizând datele prezentate, se poate observa că a crescut numărul clienţilor, au crescut veniturile, ceea ce înseamnă că suntem pe un trend ascendent, mai exact pe drumul cel bun. În toţi aceşti ani ne-am străduit să ridicăm calitatea serviciilor oferite clienţilor noştri. Dincolo de faptul că ne-am preocupat să reducem timpul de aşteptare la intrare şi la servitul mâncării, să fie curat, am încercat să oferim clienţilor şi o atmosferă plăcută, prin participarea la şedinţele de zumba sau la petreceri cu spuma. De asemenea, începând din acest an, am introdus activităţi dedicate petrecerii unui timp liber de calitate pentru copii", precizează managerul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.

Pentru a menţine calitatea serviciilor la standardele obişnuite, în vara acestui an, Administraţia Domeniului Public SA Oradea a derulat lucrări de revizie şi reparaţii la bazinele exterioare, iar în toamnă, au fost executate reparaţiile la bazinele interioare.

"În urma acestor lucrări, putem spune că Aquaparkul este pregătit şi pentru sezonul rece", a concluzionat directorul ADP Oradea.

Proiecte pentru anul 2023

Pentru anul care urmează, pe lista de obiective se regăsesc câteva proiecte menite să facă Aquaparkul Nymphaea şi mai atractiv. Este vorba despre un bazin de înot, o zonă de plajă cu umbrar, precum şi construirea unui hotel de 3 stele.

"În anul 2022, bazinele olimpice de înot şi sărituri au fost predate către Primăria Oradea pentru a fi puse în circuitul sportiv. Intenţionăm să construim un bazin de înot pentru a satisface dorinţa vizitatorilor noştri care doresc să practice acest sport.

Am constatat că avem foarte mulţi clienţi care solicită servicii complete, inclusiv cazare, sau mulţi alţii care doresc să-şi valorifice tichetele de vacanţă la noi, acum neavând această posibilitate. Din aceste motive vom demara proiectul construirii unui hotel de 3 stele.

Nu în ultimul rând, am constatat că ne confruntăm cu temperaturi tot mai mari de la an la an, clienţii fiind dornici să stea mai mult la umbră decât la soare. Dorim să amenajăm o zonă de plajă cu umbrar pentru minimum 2.500 de şezlonguri.

Tot în anul 2023, într-un context epidemiologic favorabil, dorim să reactivăm serviciile din zona wellness (masaje şi tratamente acvatice), suspendate în perioada pandemiei", precizează Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

20 de nepalezi la ADP

Administraţia Domeniului Public SA se confruntă în fiecare vară cu o lipsă acută de personal, motiv pentru care în acest an au fost demarate şi finalizate cu succes procedurile de angajare a 20 de muncitori din Nepal, dintre care 9 îşi desfăşoară activitatea la Aquaparkul Nymphaea, restul fiind distribuiţi la celelalte unităţi din subordine (Cimitirul Municipal, pieţe).

ADP ORADEA

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!