Șase copii din comuna Dragalina, județul Călărași, au fost transportați marți după amiaza de urgență la spital după ce părinții le-ar fi dat doze nepermis de mari de medicamente antibiotice pentru prevenirea tuberculozei.

Cei șase copii cu vârste între 3 și 16 ani au fost duși, unii cu elicoptere SMURD, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, notează Hotnews.ro.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, în comuna din Călărași au fost trimise trei elicoptere SMURD, mai multe echipaje de Ambulanță, SMURD și o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM). 

Trei dintre copii, în stare mai gravă, au fost preluați cu elicopterul, iar ceilalți duși pe cale terestră spre unitatea spitalicească. 

„În acest moment au fost aduse cu elicopterul 2 fete, în vârstă de 6 ani, respectiv 10 ani, de la Călăraşi. Au luat o doză mai mare de izoniazidă, un antibiotic folosit în tratamentul tuberculozei”, a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, potrivit News.ro. 

Sursa citată a precizat că fetele au acuzat vărsături şi somnolenţă. ”Urmează să sosească şi ceilalţi patru. Toţi sunt conştienţi”, a mai precizat sursa citată.

Copiii vor rămâne internaţi pe secţia de toxicologie.

Potrivit IPJ Călăraşi, familia respectivă are 8 copii, dar doi dintre aceştia nu ar fi înghiţit medicamentele. Poliţia face cercetări pentru a stabili cum s-a produs acest eveniment.

Tatăl copiilor și sora acestuia au fost diagnosticați cu TBC, motiv pentru care toți membrii familiei, inclusiv copiii, au primit antibiotic preventiv, notează Adevărul.ro.

Site-ul obiectiv-online.ro scrie că mama și tatăl copiilor nu au înțeles însă cum trebuie să administreze medicamentul, iar astfel le-au dat copiilor antibiotice cu pumnul. Site-urile de știri scriu că victimele ar fi ingerat ba 15, ba 30 de pastile, în loc de 3 pe zi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!